Så här ändrar du vilolägesinställningar i Windows XP

Viloläge i en Windows XP-dator är mycket mer än bara ett grundläggande "viloläge". Viloläge är en specifik process som är utformad för att spara allt i minnet till hårddisken innan du stänger av datorn. När du slår på datorn igen, återställer Windows allt på skärmen så som det var innan det startades. För att kunna använda viloläge effektivt måste du se till att du har tillräckligt med utrymme på hårddisken för att lagra de tillfälliga filerna, vilket i de flesta fall är minst 1GB. Du kan aktivera viloläge med dialogrutan Strömalternativ.

1.

Högerklicka på något tomt område på skrivbordet och välj sedan "Egenskaper" i rullgardinsmenyn. Fönstret Egenskaper för visning öppnas.

2.

Klicka på fliken "Skärmsläckare" högst upp i dialogrutan Egenskaper för skärm. Klicka på "Power" -knappen för att öppna dialogrutan Egenskaper för strömalternativ.

3.

Klicka på fliken "Viloläge" och klicka sedan på kryssrutan "Aktivera viloläge" om den inte redan är vald. Den här rutan berättar hur mycket utrymme som finns på hårddisken och hur mycket utrymme krävs för viloläge. Om mängden utrymme som krävs är 1, 024 MB, och du har inte åtminstone så mycket tillgängligt på hårddisken, ta bort några onödiga filer från datorn och töm papperskorgen innan du fortsätter. Om du har tillräckligt med utrymme klickar du på "Apply."

4.

Klicka på fliken "Power Schemes" för att säkerställa att dina ströminställningar är optimerade för datorn. Välj "Bärbar / bärbar dator" från menyn Power Scheme om du har en bärbar dator. Välj alternativet "Hem / Kontorsdisk" om du har en stationär dator.

5.

Justera de angivna tiderna efter önskemål. Det här är hur länge Windows väntar efter att du har blivit ledigt innan du stänger av bildskärmen, stänger av hårddiskarna, går in i systemläge och går sedan in i viloläge.

6.

Se till att de angivna tiderna är i kronologisk ordning från topp till botten. Medan bildskärmen och hårddiskarna kan stängas av samtidigt, ska systemläge ske efterföljande systemavstängning. För att stänga av viloläge, välj "Aldrig".

7.

Klicka på "Apply" för att spara dina ändringar och klicka sedan på "OK" för att stänga dialogrutan.

 

Lämna Din Kommentar